ergobaby 360 pas cher
Michael Jordan Jersey For Sale
Yeezy Boost 350 v2 pas cher
http://www.worldwidecstore.com/
Billig Canada Goose Jakke
Doudoune Canada Goose Pas Cher
louboutin pas cher
Sac Goyard Pas Cher
Louboutin Pas Cher
Chicago Blackhawks Jersey
adidas nmd pas cher

louis vuitton replica replica louis vuitton wallet fake louis vuitton bags sac goyard pas cher fake louis vuitton bags replica louis vuitton wallet Goyard pas cher Canada Goose outlet uk Sac repliques pas cher Replica louis vuitton Belts uk sac gucci pas cher replica louis vuitton bags fake louis vuitton bags bracelet cartier pas cher dior replica bags louis vuitton replica uk fake cheap louis vuitton bags Gucci Replica Bags louis vuitton replica louis vuitton replica bags Canada Goose Pas Cher hermes Pas Cher Replica Cartier Jewelry hermes replica uk louis vuitton replica Prada Replica Bags hermes evelyne replica replica louis vuitton gucci replica replica louis vuitton wallet YSL Replica replica louis vuitton handbags Replica Cartier Jewelry replica louis vuitton dubai replica louis vuitton replica van cleef & arpels jewelry replica cartier love bracelet fake louis vuitton australia Replica Cartier Love Bracelets Replica Cartier Jewelry fake cheap louis vuitton bags fake cheap louis vuitton bags fake cheap louis vuitton bags fake louis vuitton bags cartier juste un clou bracelet replica fake prada fake louis vuitton bags Replica louis vuitton bags replica louis vuitton purses replica louis vuitton belt fake louis vuitton belt louis vuitton replica handbags replica louis vuitton purses louis vuitton replicia bags Gucci replica handbags cartier bracelet replica fake cartier jewelry fake Gucci louis vuitton replica fake cartier jewelry
Ingierkollen og Rustad Slalomklubb
mandag 25. oktober 2021 Hjem | Om IRS | Organisasjon | Kontakt oss | Linker | Resultater | Været | Ingierkollen Slalåmsenter
KLUBBEN
Klubbklær
Informasjon
Innmelding i IRS
Skilisens
Medlemstilbud
Regler
Alpinutstyr
Treningslære
Treningsprogram
NYBEGYNNER (6-10 år)
Planer
Kontaktpersoner
Reportasjer
U10 (6-10 år)
Planer
Kontaktpersoner
U12 (11-12 år)
Planer
Kontaktpersoner
Reportasjer
U14 (13-14 år)
Planer
Kontaktpersoner
Reportasjer
U16 (15-16 år)
Planer
Kontaktpersoner
Reportasjer
BREDDE (11-16år)
Planer
Kontaktpersoner
FIS (17-eldre)
Planer
Kontaktpersoner
Reportasjer
MASTERS
Planer
Kontaktpersoner
Reportasjer
SKICROSS
Informasjon
JIBBERNE
Planer
Reportasjer
NM-FINALER
Landsfinalen
Hovedlands
SAMLINGER
Planer
Reportasjer
Informasjon
RENN
Terminliste
Reportasjer
Live Timing
FUNKSJONSHEMMEDE
Informasjon
MARKEDSPLASS
Bruktmarked
Kampanjer
   
   
     
3
Skriv ut denne siden

VALG AV ALPINUTSTYR

Publisert 18.10.2013
Skrevet av: AR

Inn i u10 holder det fint med slalåmskiene, som gir deg god hjelp til å lære svingteknikk. Videre inn i u12 øker ditt eget krav for tilpasset utstyr, og du blir stadig mer bevist på kvaliteten og tilpasningen til flere grener.
Utstyret er viktig, men det er den som står oppå skiene som avgjør.
Det er viktig at utstyret stemmer overens med hverandre, i forhold til kroppsvekt, høyde, teknikk, ferdighetsnivå og styrke.

*Vurdér disse rådene som generelle, som et utgangspunkt for dine egne valg;


STØVLER
Støvlene er helt klart det viktigste. Med feil støvler er det vanskelig å kjøre en riktig sving.

For å finne riktig stivhet i skallet kan man låse fast støvlene i gulvet og slippe seg forover i knærne. Dersom knærne kommer over tærne uten å måtte presse knærne innover er du nær din stivhet. Ta høyde for temperaturforskjeller ute og inne. TEST 2; Stå ca. 10 cm fra veggen med støveltuppen og press kneet mot veggen. Dersom du ikke når veggen - er ikke støvlene myke nok. (Når du veggen uten motstand i støvel, er den for myk.

Det er her viktig å finne støveler som passer foten din. Det finnes flere lester å velge mellom. Vinkler i skaftet er også viktig å justere. Foten skal ha hvile oppi støvelen, blodomløpet skal være optimalt for å sikre best mulig følelse. En annen viktig ting er at foten blir låst i støvelen, slik at den ikke sklir fram og tilbake, og det er her støpte såler er geniale. Det er en god investering å kjøpe støpte såler. En liten kostnad i denne sammenhengen.
Støp såler først, deretter begynn å se på forskjellige støvler.

Snakk med en ekspert på støvler(Eks. Torshov Sport eller ShureFoot), og be om målinger for å finne den riktige modellen og størrelsen. Å velge riktig støvel skal man bruke tid på, ta deg god tid. Bestill time for så sikre deg at du får den beste hjelpen. Størrelsen er viktig. Man skal ikke vokse inn i en støvel, men ut av den. Støvler kan blokkes eller frese ut slik at støvelen formes etter foten.

SKI
Ski kommer i forskjellige materialer og konstruksjoner. Når man skal velge en god ski må man se på spennet på skien. Skiens helhet, om den har den en fin totalflex. Det skal være en viss harmoni mellom fram og bakski. Det er naturlig at bakskien er litt stivere enn framskien i og med at den skal gi respons i svingen. Ta en prat med din trener og få en anbefaling, slik at ekspeditøren får innblikk i dine tekniske ferdigheter.

Når det gjelder lengder på ski så kommer dette greit fram i tabellen nedenfor.

En viktig ting er relasjonen mellom de forskjellige disiplinene. Forsøk å velge ski som har ca. 20cm lengdeforskjell mellom disiplinene. Velge skilengde ut fra hodehøyde. SSL ski bør ligge fra hodehøyde og pluss 5-15cm. Avhengig av ditt ferdighetsnivå og styrke. (På seniornivå, vil lengdene på skiene ikke alltid stemme helt med denne tabellen. Dette kommer av at på seniorski er det noen lengder som er bedre enn andre, og man er mer opptatt av reglementet for lengder.)

NB!! Vær oppmerksom med reglementet ved lengde, radius og platehøyde i de bestemte årsklassene.


Eksempel: En løper på 12 år, 155cm høy og god teknikk;

SL ski:   135-140 cm (20cm kortere enn SSL)
SSL ski: 155-160 cm (0-5 cm over hodehøyde)
SG ski:  180-190 cm (20 cm lengre enn SSL)
DH ski:  200-205 cm (varierer, kjøp en ski som løper tørr å kjøre på skjær)BINDINGER
BINDINGER er bevegelige i mange retninger, og det er avgjørende at de løser ut når de skal.
Bruk tid på å bli kjent med innstillingsmulighetene, styrken på fjær og toleranse for feiljusteringer. Skru og test under kontrollerte forhold. Dette er viktig da det er sikkerheten vi snakker om. Det er viktig at skien løser ut når den skal. Dette dreier seg om valg av riktig styrke på fjær, riktig innstillinger i forhold til snøforhold, framtrykk i kaldt og varmt vær. NB! Ved ekstrem kulde vil de fleste støvler krympe i sålen med 1-2mm. Dette medfører at man må sjekke framtrykk på start. Det holder ikke å sjekke dette i preppeboden med 15-20 grader kvelden før. De aller fleste bindinger er veldig kresne på riktig framtrykk.

Ved valg av binding gjør du følgende:
Ta din egen vekt med støvler og skiklær, legg til ca.30kg. MEN! Det er ingen fasitsvar. EKS; En godt trent løper med gode ferdigheter bør sannsynligvis øke noe, mens en løper som er mindre erfaren bør redusere litt. Dette bør foreldre sette seg inn i, og følge opp løpers progresjon fortløpende. Bruk din trener for råd.

Skostørrelse er vesentlig ved valg av binding. Jo større sko, desto lavere innstilling. Tenk vektarmprinsippet. Jo lengre arm, desto mindre kraft skal til for å løse ut.

PLATER
PLATER er også forskjellige. Her varierer det fra stive, myke og lette og tunge.
Mange av dagens ski blir levert med plate som er tilpasset skien. Disse er godt tilpasset. Men dersom skien kommer uten plate er det viktig å velge en plate som fungerer bra sammen med skien. Platen skal ikke stive av skien for mye, men samtidig gi skien en roligere bevegelse på snøen. Spør om råd, Torshov Sport kjenner til hva som fungerer godt sammen.


HJELM
Hjelm er påbudt i alpint for barn og ungdom. Tenk funksjonalitet, passform og vekt. Når barna blir 11 år vil det lønne seg å kjøpe 2 hjelmer. En hjelm for teknisk SL og en til SSL og SG. Hjelmen skal være CSI godkjent for å kunne benyttes i SG. (Kombinasjonshjelmer, er ikke noe bra alternativ.)

BRILLER
Det er viktig å velge en brille som er funksjonell i så mange disipliner som mulig. Man behøver ikke 3 par briller. Velg en brille som tåler fart, så ikke tårene triller når du passerer 60km/t. Velg en brille som har flere glass som tilbehør. I racing så brukes 90 % av brillene med enkle glass. Dette fordi brillen blir mykere å ha på og følger formen i ansiktet bedre. Dette fører igjen til mindre luftgjennomstrømming.

BRUK RIKTIG FARGE PÅ GLASSET;
Ved flatt lys lønner det seg å bruke gult eller rødt glass. Fargen gjør det lettere å se kontrastene i snøen.
Er det sol, kan det være greit med speilglass. Utrolig viktig under sommerski da øynene fort kan ta skade av feil glass. Kjører man med gule glass en soldag i Østerrike i August/September kan dette gi lite hyggelig opphold. Har du ikke speilglass, så bruk i hvert fall mørke glass.

TA VARE PÅ BRILLENE DINE! Bruk posen som følger med til å pusse dem, og til oppbevaring når vi ikke står på ski. Briller med mye riper kontra et som er nytt, ja det blir som natt og dag……


STAVER
Det er viktig at de har riktig lengde.
Som regel klarer man seg med 1 par SL og et par bøyde til SSL og SG.

En SSL stav skal ha mindre bøy enn en SG stav, og en utforstav skal ha mer bøy enn en SG stav. Dette går litt på posisjonen vi er i under kjøring. SSL er det relativt lite hockey, mens det blir mer og mer mot SG og DH.

Høyden på staver måles ut i butikken. Start med SL stavene. Snu staven opp ned, hold under trinsen, og du skal ha minst 90 graders vinkel i albuleddet.  NB: husk det bør tilpasses kjørestil også....
SSL stavene øker i lengde med minimum 5cm.

RYGGPLATE
Ryggplaten bør brukes i SSL, SG og DH. Den skal være smidig og lett bevegelig.
Lengden på platen er vesentlig for sikkerheten; Legg platen på ryggen med nederste delen i gropa der rumpa går ut. Øverste skjellet skal nå ligge på linje med skulderbladene. Går den høyere opp kan den komme i konflikt med nakken under kritiske fall. Test platen i butikken i forskjellige posisjoner, hockey, stående, sittende og gjerne med hjelm for å kjenne om du har full beveglighet.

BESKYTTELSE I SL
I slalom brukes beskyttelse mot portene:
Stavbeskyttelse, leggskinn, hjelm med bøyle.


Lykke til;
-og bruk alle de råd du kan fra trener, ekspertise og ikke minst din egen erfaring!
-erfár og test, slik at dine egne valg blir avgjørende!

ANNONSER
SPONSORER
RACINGSKI 2017-18
Bestill nå:
Gå til annonse
SPONSOR?
-vil du støtte IRS
Gå til annonse
IRS-klubbklær
Nå kan du bestille IRS-klubbklær hele året. Bestill direkte hos leverandør - rask levering!
Gå til annonse
IngierkollenOPP
3. september 2017 -kl.15:00
Gå til annonse
SAS Flyreiser opptjener IRS klubbrabatt:
SAS SPORTPRIS gir deg en rekke fordeler:
Gå til annonse
Bingoland
Bingoland spiller til inntekt for INGIERKOLLEN RUSTAD SLALOMKLUBB
Gå til annonse
Prepp skiene dine på Torshov Sport
Topp kvalitet, god kapasitet og rask levering!
Gå til annonse
Få støvlene tilpasset din fot hos Torshov Sport
Øk skifølelsen med riktig tilpassede støvler
Gå til annonse
Copyright © 2021 www.irsalpin.no Ingierkollen Rustad Slalomklubb. All rights reserved. Webløsning levert av Rudi Reklamebyrå